W dzisiejszym artykule zajmę się czymś, o czym wiele z Was jeszcze nie słyszało.
Pod swoją lupę wzięłam beztłuszczowy preparat do smażenia w sprayu- PAM.
Czym jest PAM i jak to możliwe, że można smażyć na preparacie, który jest bezkaloryczny a przy tym bardzo wydajny i nieszkodliwy? Otóż już Wam wyjaśniam :)
Pod swoją lupę wzięłam beztłuszczowy preparat do smażenia w sprayu- PAM.
Czym jest PAM i jak to możliwe, że można smażyć na preparacie, który jest bezkaloryczny a przy tym bardzo wydajny i nieszkodliwy? Otóż już Wam wyjaśniam :)
PAM został opracowany w Stanach Zjednoczonych, czyli w miejscu skąd wywodzą się wszystkie najnowsze rozwiązania w zakresie kulturystyki. Środek ten jest odpowiedzią na problemy zawodników przygotowujących się do zawodów, a także zwykłych ludzi pragnących zrzucić zbędne kilogramy.
Jako surowce do produkcji PAMu służą olej rzepakowy oraz lecytyna sojowa (naturalny roślinny składnik fasoli sojowej, który zapobiega przyleganiu do powierzchni naczyń).
Nie zawiera cholesterolu, a także tłuszczu i co najważniejsze- nie zmienia smaku potraw oraz jest w pełni naturalny.
Jest doskonałym rozwiązaniem nie tylko dla kulturystów, ale także dla ludzi pragnących ograniczyć ilość tłuszczu w swojej diecie.
PAM jest bardzo praktyczny i wydajny, ponieważ jedno opakowanie (340g) wystarcza na około 600 smażeń! Wystarczy jedno psiknięcie i bez problemu możemy smażyć bądź grillować mięso lub ryby, a także przygotowywać smaczny omelt oraz wiele innych ciekawych potraw.
Gazem nośnym, który umożliwia "wystrzelenie" na zewnątrz jest etanol, kt.óry utlenia się na patelni pod wpływem ciepła i nie jest przez nas spożywany.
Ilość 1 porcji oleju PAM:
-tłuszcz-0g w tym tłuszcze nasycone-0g
-cholesterol-mg
-sód-0mg
-węglowodany-og
-białko-0g
Reasumując, śmiało mogę powiedzieć, że PAM to preparat idelanie najadjacy się do smażenia, dzięki swoim właściwościom, a także wydajności. W mojej kuchni od dłuższego czasu PAM stanowi podstawowy środek do smażenia i jestem z niego bardzo zadowolona :)
Musimy jednak pamiętać, że jest to produkt, który może być stosowany jedynie jako substytut innych środków do smażenia. Nie zapominajmy o zdrowych tłuszczach, ponieważ stanowią one jeden z fundamentów naszej zdrowej diety!
Jako surowce do produkcji PAMu służą olej rzepakowy oraz lecytyna sojowa (naturalny roślinny składnik fasoli sojowej, który zapobiega przyleganiu do powierzchni naczyń).
Nie zawiera cholesterolu, a także tłuszczu i co najważniejsze- nie zmienia smaku potraw oraz jest w pełni naturalny.
Jest doskonałym rozwiązaniem nie tylko dla kulturystów, ale także dla ludzi pragnących ograniczyć ilość tłuszczu w swojej diecie.
PAM jest bardzo praktyczny i wydajny, ponieważ jedno opakowanie (340g) wystarcza na około 600 smażeń! Wystarczy jedno psiknięcie i bez problemu możemy smażyć bądź grillować mięso lub ryby, a także przygotowywać smaczny omelt oraz wiele innych ciekawych potraw.
Gazem nośnym, który umożliwia "wystrzelenie" na zewnątrz jest etanol, kt.óry utlenia się na patelni pod wpływem ciepła i nie jest przez nas spożywany.
Ilość 1 porcji oleju PAM:
-tłuszcz-0g w tym tłuszcze nasycone-0g
-cholesterol-mg
-sód-0mg
-węglowodany-og
-białko-0g
Reasumując, śmiało mogę powiedzieć, że PAM to preparat idelanie najadjacy się do smażenia, dzięki swoim właściwościom, a także wydajności. W mojej kuchni od dłuższego czasu PAM stanowi podstawowy środek do smażenia i jestem z niego bardzo zadowolona :)
Musimy jednak pamiętać, że jest to produkt, który może być stosowany jedynie jako substytut innych środków do smażenia. Nie zapominajmy o zdrowych tłuszczach, ponieważ stanowią one jeden z fundamentów naszej zdrowej diety!
Justyna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz