Roladki drobiowe (przepis na 2porcje):
- 2 filety z kurczaka;
- 1/2 cebuli;
- 2 cząstki papryki konserwowej;
- ząbek czosnku;
- łyżka oliwy z oliwek;
- 2 grube plastry sera mozzarella;
- garść świeżej bazylii;
- pieprz/sól/zioła prowansalskie/majeranek/koperek.
Mięso rozbijamy na cienki kotlet. Następnie posypujemy pieprzem, solą, ziołami i wcieramy przeciśnięty przez praskę czosnek.
Paprykę konserwową, mozzarelle i cebulę, kroimy na cienkie paseczki.
Układamy kolejno na mięsie mozzarellę (zawijamy), paprykę (zawijamy) i cebulę (zawijamy).
Oliwę z oliwek umieszczamy w moździerzu, dodajemy posiekaną, świeżą bazylię, sól, pieprz i rozcieramy.
Gotowy rulon mięsa pocieramy oliwą i posypujemy obficie świeżym koprem. Gotowe mięso wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na około 20-25 minut (zależnie od grubości mięsa).
U nas gotowe roladki podane są z brązowym ryżem z dodatkiem szczypiorku.
I oczywiście ukochany brokuł, polany jogurtem naturalnym i posypany prażonymi migdałami ;)
Smacznego!
Justyna
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz